Hur började allt?

“Allt började när jag fick nog att jag inte kunde använda alla mina örhängen på de sättet jag ville. Jag stod ofta framför spegeln och kollade på mitt ena öra som har en utslitet piercing-hål. Jag har i hela min uppväxt använt smycken och alltid haft en stor passion för mode, gärna satt på mig en outfit med ett par större örhängen till. Jag började fundera på att det måste gå att lösa på något sätt med en större "plopp" baktill som stabiliserar upp. Det blev uppkomsten till Stabil Stockholm.

Design till färdig produkt

"Jag visste vad jag ville skapa med inte riktigt hur de skulle se ut, så arbetet med att skissa, ta fram prototyp, hitta rätt fabrik började ta fart. Vi fick hem första proverna av de stabila bakstycken och jag själv började använda dem, som blev mina nya favoriter, äntligen kunde jag bära alla typer av örhängen igen. 

Jag minns tydligt när min mamma fick prova dem första gången, hon var aningens  skeptisk men ringde mig några dagar senare och var jättenöjd och sa att hennes örhängen hänger så mycket snyggare nu, även om hon initialt inte upplevde att hon hade några problem. I maj 2021 lanserade vi vår första modell av bakstycken och det tog inte lång tid innan hela vårt lager sålde slut, då insåg jag att det är fler personer som upplevde samma problem som jag gör."

Produktutveckling

"Snabbt fick vi feedback av kunder som ökade en mindre modell av backstycken vilket vi snabbt började skissa på och ta fram en mindre modell som vi lanserade kort därefter. Idag har vi även örhängen i sortimentet som lanserades våren 2022. Vårt fokus ligger att lyssna på vad våra kunder vill ha."

05/17/23 05, 2023 — Amelie Skogström